burimi I Informacionit

1.Qafoku Roland, Historia e 33 kryeministrave të Shqipërisë, Nga Ismail Qemali te Edi Rama, Onufri, Tiranë 2015.

Botimi 1. Parathënie: Shaban Sinani. Redaktore letrare: Kadrie Kadare.


2.Qafoku Roland, 100 vrasjet më të bujshme në historinë e shtetit shqiptar (Në të gjitha trojet shqiptare) 2012-2017. Në 105 vjetorin e Pavarësisë, West Print, Tiranë 2017. Parathënie: Artan Lame. Redaktor shkencor: Dorian Koçi. Redaktor gjuhësor: Ardian Doka. Design: Rudin Janku, Skicat: Gjergj Diko.

3.Qafoku Roland, Historia e 33 kryeministrave të Shqipërisë, Nga Ismail Qemali te Edi Rama, Onufri, Tiranë 2017. Botimi 2. Parathënie: Shaban Sinani. Redaktore letrare: Kadrie Kadare. Design: Rudin Janku.

4.Qafoku Roland, 50 pyetje për 50 personazhe. Historitë e jetës për shqiptarët më të famshëm. Hard Talk në çerek shekulli karrierë. Parathënie nga Ylljet Aliçka. UETPRESS, Tiranë 2021.


5.Qafoku Roland, Ambasadorët amerikanë në Shqipëri 1922-2022, Në 100 vjetorin e marrëdhënieve Shqipëri-SHBA. Komisionerë, shefa misioni, ministra, ambasadorë, të dërguar të jashtëzakonshëm dhe të ngarkuar me punë, Historia e 22 diplomatëve që drejtuan ambasadën amerikane në Tiranë përgjatë një shekulli. Parathënie: Arta Fuga, Dedikuar: Shtëpia Botuese Onufri, Tiranë 2022. Redaktore: Kadia Dedja.

6.Qafoku Roland, 100 sportistët më të mirë të Tiranës, (Në të gjithe kohët) (The best athletes of Tirana of all times), Gent Grafik, Tiranë 2023.

Burimi i informacionit, më thjeshtë referenca, shërben për ti dhënë një burim "vërtetësie", ose më mirë një vendndodhje e materialit, kontekstit për të cilin po flitet.

Burime japin informacion mbi ato materiale që janë përdorur për krijimin ose ndryshimin thelbësor të një artikulli në Wikipedia dhe ato që janë të aftë për të mbështetur deklaratat e një artikulli.

Përdorim i thjeshtë

Është e rekomandueshme që referencat të vihen në menyrë të atillë, që ato të shfaqen mundësisht në fund të artikullit.

Përdorimi i referencave të lidhjeve të jashtme

Menjëherë pas shkrimit të titullit dhe tekstit vendosni shenjat e referencës kështu: [http://www.referenca.com/index.html Teksti i lidhjes së jashtme],

Referime e mësipërme do të shfaqet si një lidhje e jashtme në formën e një simboli të vogël kështu:

Po të klikoni mbi të, lidhja ju dërgon direkt tek referenca diku nga fundi i faqes.

Më poshtë duket qartë, që lidhjet e mësipërme (dmth. referencat [1], [2]) kanë të bëjnë me këto adresa korrensponduese.

  Por ju mos klikoni mbi lidhjet këtu poshtë, se ato janë thjesht sa për shembull.

Shembull i referencave (example)

Manuali

Përdorje e vetme në një artikull

Kjo është një pamje e kodit të përdorimit të një reference:

Ky tekst ka një referencë, ose burim informacioni. name="emri1">{{sq}} [http://www.shembull.al Kjo lidhja] shpjegon me teper tekstin e meparshem. 
  Shpjegimi
 • Më parë vendoset teksti që ka nevojë për burimin/referencën.
 • Direkt më mbas fillon referenca duke hapur etiketën , që është për referencë.
 • Në hapjen e etiketës , mund të vendoset name="EMRI", ku EMRI është një emër që i jepet referencës (ky emër duhet të jetë i vetëm në të gjithë artikullin, shmb. refemri). Mundësisht mund edhe të mos vihet name="EMRI", duke lënë Softuerin ta vendos vetë. Sidoqoftë vendosja e këtij emri mund të duhet më mbas (shikoni më poshtë).
 • {{sq}} është një stampë, për të treguar gjuhën sipas kodit. Shmb. sq është gjuha shqipe, en është anglishtja, de gjermanishtja, dhe kështu me radhë (shikoni Wiki: Babel). Kjo stampë shërben për të paralajmëruar lexuesin, që faqja e lidhur (faqja e burimit) është shqip, anglisht, gjermanisht, etj.

Që këtu... »

 • [http://www.shembull.al Kjo lidhja] është lidhja që çon në faqen e burimit. Me http://www.shembull.al është lidhja (pikërisht adresa web e faqes së burimit), dhe Kjo lidhja është teksti që do shikohet në vënd të lidhjes (për më shumë Wiki: Si redaktohet një faqe).
 • shpjegon me teper tekstin e meparshem. është vazhdimi dhe shpjegimi i burimit.

Deri këtu « është teksti i referencës.

 • Me mbyllet referenca.

Përdorje e shumëfishtë në një artikull

Kjo është një pamje kodit së përdorimit të shumëfishtë të një reference:

Ky tekst ka një referencë, ose burim informacioni. name="emri1">{{sq}} [http://www.shembull.al Kjo lidhjë] shpjegon tepër tekstin e mëparshëm. 

Shpjegimi është i njëjtë për atë sipër në paragrafin Përdorje e vetme në një artikull.

Ky tekst ka një referencë, ose burim informacioni  njëjtën faqe asaj sipër. name="emri1" /> 
  Shpjegimi
 • Siç thuhet më lart, përdorimi i në vënd të vetëm, ndihmon kur referenca ka nevojë të ripërdoret më mbas në dy apo më shumë raste. Në këtë mënyre kur nevojitet referenca mjafton të vendoset .

Gazetarë dhe publicistë shqiptarë, Fjalor enciklopedik, Unioni i Gazetarëve Profesionistë, Tiranë 2005.

Si tregohen referencat

Për të treguar referencat në një artikull mjafton vendosja e {{ref}} në paragrafin Referime, Nota, Burimi i informacionit, e të tjera.

Ky tekst ka një referencë, ose burim informacioni. name="emri1">{{sq}} [http://www.shembull.al Kjo lidhja] shpjegon me teper tekstin e meparshem. Ky tekst ka një referencë, ose burim informacioni  njëjtën faqe asaj sipër. name="emri1" /> == Referime == {{ref}} 
  ose
Ky tekst ka një referencë, ose burim informacioni. name="emri1">{{sq}} [http://www.shembull.al Kjo lidhja] shpjegon me teper tekstin e meparshem. Ky tekst ka një referencë, ose burim informacioni  njëjtën faqe asaj sipër. name="emri1" /> == Referime == /> 
http://mmph-rks.org/repository/docs/ministri-vendim-5034-14_2014101608543800_435097.pdf

Shikoni edhe

Tags:

burimi I Informacionit Përdorim i thjeshtëburimi I Informacionit Manualiburimi I Informacionit Si tregohen referencatburimi I Informacionit Shikoni edheburimi I Informacionit

🔥 Trending searches on Wiki Shqip:

Nënë TerezaShkollaEkologjiaEvropaPeshkuEritrocitiShpella e piratëve (roman)Gjuha frëngePiramidat e EgjiptitBashkësitëNumri i thjeshtëFluturimi hapësinorTurizmi në ShqipëriFormat e pashtjelluara të foljesDasma shqiptareCristiano RonaldoEfekti serrëBashkimi SovjetikShpallja e Pavarësisë së ShqipërisëHepatiti BNjohja ndërkombëtare e KosovësPolimeriGrafikuShtetet anëtare të Bashkimit EvropianTrekëndëshiNdajfoljaÇrregullime mendore të diagnostifikuara në fëmijëriBinjakëtKonventa Evropiane për të Drejtat e NjeriutKulturaPjesët e ligjëratësElbasaniSarandaPoeziaTepelenaAtmosferaMenstruacionetShenjat e qarkullimit rrugorProbabilitetiStatistikaVloraDeti i VdekurMilanoBiologjiaLista e festave në KosovëRusiaKalendari katoliko-romak i shenjtorëveEpitetiPikësimiHyjnesha në fronHidrokarburetAli Pashë TepelenaInflacioniNdarja administrative e ShqipërisëThethiElektricitetiAngliaPerandoria BizantineDeti JonSami FrashëriPjetër BogdaniKatroriAntigona (mitologji)Lindja e parakohshmeHistoria e KuranitSkizofreniaPsoriazaDurrësiOrganizata e Kombeve të BashkuaraNamazi i JacisëLufta e FtohtëProteinaLista e shkurtesaveFilmiGjuha shqipeButrintiNdryshimet ndermjet qelizave bimore dhe shtazore🡆 More