Wiki Nynorsk 2023: Hovudside
NNWiki Tiếng ViệtWiki English

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, kjend som Shakira (fødd 2. februar 1977 i Barranquilla) er ei colombiansk komponist, plateprodusent og songar.

Shakira
Shakira for VOGUE in 2021 2.png
Fødd2. februar 1977 (45 år)
Barranquilla
Yrkesongar, songar og låtskrivar, skodespelar, koreograf, gitarist, modell, komponist, musikkprodusent, velgjerar, produsent, stemmeskodespelar, deltager i internasjonale fora
Shakira på Commons

Shakira debuterte allereie i 1991 hjå plateselskapet Sony BMG med cd-en Magia. Salstala var beskjedne, men etter fleire cd-utgjevingar opparbeidde ho seg eit stort publikum i den spansktalande verda.

I 2002 gav ho ut sin fyrste cd på engelsk, Laundry Service. Denne vart ein av dei mestseljande platene det året, og Whenever, Wherever vart ein stor hit. Ho har vunne fleire Grammy-prisar i løpet av karrieren sin. I 2010 spelte ho inn den offisielle supportar-songen til VM i fotball 2010. Songen fekk namnet Waka Waka (This Time for Africa), og vart ein stor suksess.

Diskografi

  • 1991 – Magia
  • 1993 – Peligro
  • 1996 – Pies Descalzos
  • 1997 – The Remixes
  • 1998 – ¿Dónde Están Los Ladrones?
  • 2000 – MTV Unplugged
  • 2001 – Laundry Service
  • 2002 – Grandes Éxitos
  • 2004 – Live & Off the Record
  • 2005 – Fijación Oral Volumen 1
  • 2006 – Oral Fixation Volume 2
  • 2007 - Oral Fixation & Fijación Oral dubble pack m dvd
  • 2009 - She Wolf
  • 2010 - Sale El Sol

Kjelder

  • Artikkelen er basert på delar av Engelsk Wikipedia sin artikkel om Shakira.
  • Diskografien er henta frå Wikipedia Bokmål.

This article uses material from the Wikipedia article Shakira, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Teksten er tilgjengeleg under CC BY-SA 3.0 om ikkje anna er oppgjeve. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (duhoctrungquoc.vn) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.