Wiki Dansk 2022: Cathrine Laudrup-Dufour
DanskVietnameseEnglish

Tobias Rahim

Tobias Rahim: Dansk-kurdisk sanger

Tobias Rahim Secilmis Hasling[2] (født 1989), bedre kendt som hans kunstnernavn Tobias Rahim eller som Toby Tabu[3] eller Grande,[4] er en dansk-kurdisk sanger.[5] Tidligere har han haft karriere i Colombia og Ghana inden han for alvorlig slog igennem ved hans genkomst til Danmark. Han albumdebuterede i 2020 med "National Romantik 2021" og desuden har han udgivet en række LP'er. Sammen med Andreas Odbjerg udgav de sangen "Stor Mand" som vandt dem ved Zulu Awards 2022, prisen for "Årets hit", hvilket også hjalp Rahim med at modtage prisen for "Årets nye navn". Han har gang på gang indtaget de danske hitlister i 2022 med sangene "Mucki Bar", "Når Mænd Græder", "Feberdrømmer Xx Dubai" og "Flyvende Faduma" som er blevet afspillet i millionerne på Spotify.

Tobias Rahim
Født1988 eller 1989 (33-34 år)[1]
StatsborgerDanmark Rediger på Wikidata
GenrePopmusik Rediger på Wikidata
BeskæftigelseSanger Rediger på Wikidata
Instrumenter
Vokal
Eksterne henvisninger
https://www.tobiasrahim.dk/
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Liv

Han er vokset op i Aarhus med sin mor, men har siden boet i blandt andet Ghana og Sydamerika.[5][1] Han har boet en stor del af sit liv i et slumkvarter i storbyen Cali i Colombia, hvilket har haft stor indflydelse på hans musikalske udtryk.[6]

Karriere

Rahim var den ene halvdel af reggaeton-duoen Camilo & Grande, der udgav deres debut-EP i 2015, han gik solo i 2016.[4][7]

Han udgav i 2017 den selvbetitlede solo-EP Tobias Rahim.[3] I 2020 udgav han albummet National Romantik 2021 med numre som "Jesus", "Borderline" og "Sang til Siri".[8]

I 2021 satte han et nøgenbillede til salg som Danmarks første NFT med titlen "Den Neo Skandinaviske Mand".[1] Det blev solgt for 2,9 eth,[9] der på daværende tidspunkt svarede til omkring 34.000 kr.[kilde mangler]

Han var desuden en af deltagerne i den femte sæson af TV 2s underholdningsprogram Stormester.

I 2021 udgav han singlen "Stor mand" sammen med Andreas Odbjerg.[7] Sangen vandt prisen "P3 Lytterhittet" til P3 Guld samme år.

Han har udgivet to singler med Burhan G; "Burhan G" (Burhan G X Kidd X Tobias Rahim) og "Dans" (Burhan G X Tobias Rahim X Carl Knast).[7]

Diskografi

Albums

  • Tobias Rahim (EP, 2017)[3][10]
  • National Romantik 2021 (2020)[8]

Singler

  • "Luk Mig op" (2016)[11]
  • "Gode Tider" (2016)[12]
  • "Falder i" (2016)[13]
  • "Verden Vælter" (2019)[14]
  • "Costa Del Sol Til København" (2019)[15]
  • "Op A Væggen" (2019)[16]
  • "Dø I Norden" (feat. Suspekt) - Tobias Rahim Remix (2020)[17]
  • "Jesus" (2020)[8]
  • "Stimulanser" (2021)[18]
  • "Burhan G" (Burhan G X Kidd X Tobias Rahim) (2021)[7]
  • "Stor mand" (2021)[7]
  • "Dans (Burhan G X Tobias Rahim X Carl Knast)" (2021)[7]
  • "Mucki Bar" (2022)[19]
  • "Når Mænd Græder" (2022)
  • "Feberdrømmer Xx Dubai" (2022)
  • "Flyvende Faduma" (2022)[20]

Referencer

  1. ^ a b c Ellegaard, Christian (26. maj 2021). "Dansk musiker sætter sit eget nøgenbillede til salg: 'Jeg vil overvinde det, der gør mig bange'". dr.dk. Hentet 26. september 2021.
  2. ^ https://www.dr.dk/musik/kunstner/tobias-rahim/10404816
  3. ^ a b c Maddox, Alfred (22. februar 2018). "Hvordan er Tobias fra Aarhus blevet afrobeat-stjerne i Ghana?". vice.com. Hentet 26. september 2021.
  4. ^ a b Refsgaard, Helene (1. juni 2015). "Camilo & Grande: På rejse efter viden og glæde". Gaffa. Hentet 26. september 2021.
  5. ^ a b Lindholm, Victor Boy (27. november 2020). "Tobias Rahim: »Jeg vil gerne claime den bløde etniske mand«". Dagbladet Information. Hentet 26. september 2021.
  6. ^ Danijel 'Drux' Deletic (8. oktober 2020). "'Rejsen' med sanger Tobias Rahim: "På trods af alt, er der så noget sted i verden, du hellere ville være født end lige her?"". heartbeats.dk. Hentet 26. september 2021.
  7. ^ a b c d e f Löwén, Amalie Rohde (26. oktober 2021). "Tobias Rahim tager på turné til foråret". Gaffa. Hentet 4. november 2021.
  8. ^ a b c Koca, Esra (13. oktober 2020). "Når der bringes frustration i en ellers lovende romantik". Gaffa. Hentet 26. september 2021.
  9. ^ https://opensea.io/assets/0x495f947276749ce646f68ac8c248420045cb7b5e/113950325224032325777235798406949681451053815033305913580888996270385594892289
  10. ^ https://open.spotify.com/album/2sCVLRW2U1Bg1ycNlA8m7E?si=6qNtfB-xSCueamEiljpLSg
  11. ^ https://open.spotify.com/album/5mvQeOE1wJ5eOei1EowVR2?si=1a2shWjWSnGTljRU0Sn1Bg
  12. ^ https://open.spotify.com/album/1IjuQ9YvN9tOu6HOA1UPj5?si=EXOncWcZSbuvtCVBCTvWaA
  13. ^ https://open.spotify.com/album/4o2eECkJQLJLsAWrx3kOC4?si=N6fO1ISWS_OvYZYl_qLG-Q
  14. ^ https://open.spotify.com/album/0AlIHRuxmXclWbVrCfFR8K?si=ofhhn06TShO2krJRf7IzzQ
  15. ^ https://open.spotify.com/album/50LHwUN2Y3t6DeO5guaElP?si=xw6ncl2MS-63V595yv68mw
  16. ^ https://open.spotify.com/album/1vuI4ngP4rLqtg1SkycVAN?si=qpcVsJcpRxePhu79ioVpiQ
  17. ^ https://open.spotify.com/album/5IrgbSmeh7sRr5EjNVJ3eg?si=-IHvhUB6RmGTwfbQGa9RAQ
  18. ^ https://open.spotify.com/album/5vy8tTO4rhWt5o1fH8rkCE?si=zGKfGRcTR42nwWerU41skg
  19. ^ https://www.berlingske.dk/musik/den-bedste-sang-lige-nu-har-samme-potentiale-som-efteraarets-stoerste-hit
  20. ^ https://soundvenue.com/musik/2022/08/er-tobias-rahims-nye-single-en-boernesang-hoer-den-oploeftende-flyvende-faduma-487925

Eksterne henvisninger

 Artiklen om Tobias Rahim kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.