Harry Edward Styles, född 1 februari 1994 i Redditch i Worcestershire, är en brittisk sångare, låtskrivare, skådespelare och medlem i musikgruppen One Direction.

Harry Styles
Harry Styles Wembley June 2022.jpg
Harry Styles Wembley Stadium 2022.
FödelsenamnHarry Edward Styles
Född1 februari 1994 (28 år)
Redditch, Worcestershire, England, Storbritannien
BakgrundHolmes Chapel, Cheshire, England
GenrerPop, rock
RollSångare, låtskrivare, skådespelare
År som aktiv2010–
SkivbolagSyco, Columbia
ArtistsamarbetenOne Direction

I april 2017 släpptes hans första solosingel, "Sign of the Times" och den 12 maj 2017 släpptes debutalbumet Harry Styles. Albumet är certifierat platina i USA och singeln "Sign of The Times" nådde nummer 1 på the UK singles chart. Styles gjorde skådespelardebut i långfilmen Dunkirk i regi av Christopher Nolan. Filmen hade premiär 13 juli 2017. Styles andra soloalbum Fine Line släpptes 13 December 2019. Albumet debuterade som nummer 1 på US billboard 200 och listades som ett av Rolling Stone's "500 Greatest Albums of All Time" år 2020. Albumets fjärde singel, "Watermelon Sugar", toppade US Billboard Hot 100. Styles är exekutiv producent för sitcomen Happy Together som hade premiär i oktober 2018. Serien är inspirerad från tiden Styles bodde hos kompisen och producenten Ben Winston.

I sin solokarriär har Styles blivit tilldelad många utmärkelser, bland annat en Brit Award[1], en American Music Award[2], två ARIA Music Awards[3][4], och en Billboard Music Award[5]. Vid Grammygalan 2021 vann han också sin första Grammy Award, då för Bästa popframträdande solo, med sin låt Watermelon Sugar[6].

I december 2020 var Styles på omslaget av Vogue, och blev därmed den förste mannen någonsin att vara solo på omslaget [7].

Diskografi

Studioalbum
ÅrAlbum
2017Harry Styles
2019Fine Line
2022Harry’s House
Singlar
ÅrTitel
2017"Sign of the Times"

"Sweet Creature"

"Two Ghosts"

"Kiwi"

2019”Lights Up”

"Watermelon Sugar"

"Adore You"

2020"Golden"
2022"As It Was"

Filmografi

Film
ÅrTitelRollNoteringar
2013One Direction: This Is UsSig självDokumentär / Konsert film
2014One Direction: Where We AreSig självDokumentär / Konsert film
2017Harry Styles: Behind the AlbumSig självDokumentär
2017DunkirkAlexDramafilm
2021EternalsEros/Starfox
2022Don't Worry DarlingJackPsykologisk Thriller
2022My PolicemanTom Burgess
TV
ÅrTitelRollNoteringar
2012iCarlySig självEpisod: "iGo One Direction"
2017Saturday Night LiveSig själv (musikgäst)Episod: "Jimmy Fallon/Harry Styles"
2017Harry Styles at the BBCSig självTv special
2017The Late Late Show with James CordenSig själv (host)Episod: "Owen Wilson/Jane Krakowski/Joel Edgerton/Seal"
2018Happy TogetherEj medverkandeExekutiv producent
2019Saturday Night LiveSig själv (host och musikgäst)

Referenser

Externa länkar