Wiki Shqip 2023:
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Rezultatet e kërkimit

From Wikipedia, the free encyclopedia

Ekziston një faqe me titullin specifik "Reshjet".

 • Reshja (ridrejtim nga Reshjet)
  Reshjet nënkuptojnë të gjitha format e avullit te ujit qe kondenzohen dhe sublimohen e që shfaqen në sipërfaqen e tokës në formë të lëngët apo të ngurtë...
 • barabartë' sipas ligjit e Italisë Në tërë ishullin mbizotëron klima mesdhetare. Reshjet janë të pakta rreth 600 mm, andaj Sardenja vuan nga thatësia. Sipas madhësisë...
 • ka. Klima në ishujt e Kepit Gjelbër është e nxehtë, me verë të thatë. Reshjet e shiut janë të pakta kohë pas kohe por shumë të parregullta. Relievi i...
 • gjatë verë janë rreth 20 °C, mundë të arrijnë deri 30 °C herë pas here. Reshjet janë të konsiderueshme, dhe ndryshojnë shumë në rajon, midis 700mm në bregdet...
 • shtypja atmosferike, era- shpejtësia dhe drejtimi i saj, vranësirat, reshjet atmosferike etj. Gjithashtu Moti varet nga faktorët astronomik dhe gjeografik...
 • Vesa bënë pjesë në reshjet e ulëta atmosferike. Gjatë netëve të kthjellëta e të qeta dhe të ftohura, vegjetacioni i ulët dhe sipërfaqja tokësore ftohen...
 • verilindore kanë këtë lloj klimë. Olti ma ha mutin Në klimat kontinentale, reshjet priren të jenë në sasi të moderuar, të përqendruar kryesisht në muajt e...
 • nxehta e net të freskëta deri të ftohta, ndërsa verës janë të dukshme reshjet e shpeshta të shiut. Relievi i Liberisë në pjesën më të madhe është terren...
 • shkurt deri në qershor mbanë mot i nxehtë dhe i thatë nga këtu fillojnë reshjet deri në nëntor ku fillon të mbajë mot i freskët dhe i thatë deri në shkurt...
 • në dimër fillon në muajin maj dhe përfundon në nëntor nga ku fillojnë reshjet që zgjasin gjatë sezonit verorë deri në maj. Relievi i Mauritius-it rripi...
 • Dukurit Meteorologjike janë : Bryma, Retë, Reshjet, Ngricat, etj . ^ LIGJI PËR VEPRIMTARITË HIDROMETEOROLOGJIKE Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar...
 • ka formë unike. borë më së shumti bie bë pjesën veriore të planetit tonë. Edhe tek ne kemi reshje të dëborës. Reshjet Shiu Breshëri Lloha Vesa Bryma...
 • shi dhe verëra të freskëta dhe relativisht të lagështa, duke e ditur se reshjet maksimale ndodhin gjatë sezonit të ftohtë. Haset në fasadën perëndimore...
 • ndërmjet stinëve. Reshjet janë aktive gjatë gjithë vitit por ndryshojnë intensitetin , gjatë verës sasia është më e pakët , reshjet mesatare vjetoren...
 • Randa në 543 m. Reshjet mund të ndodhë gjatë gjithë vitit. Muajt më i thatë është Korriku me një reshje mesatare prej 12.5 l/m². Reshjet më të mëdha kanë...
 • mesatare është rreth 21 °C, ndërsa në muajin janar mesatarja është 1.4 °C. Reshjet e shiut janë të ndryshueshme gjatë vitit, bie maksimalisht në qershor dhe...
 • avulli i ujit nga atmosfera kalon drejtpërdrejt në kristale të akullit (sublimohet), të cilat bien si reshje. Reshjet Dëbora Shiu Breshëri Lloha Vesa...
 • Rrethin e Kavajës në jug e juglindje dhe me Detin Adriatik në perëndim. Reshjet – Sasia mesatare e reshjeve është 963,4 mm/vit ose 116 ditë në vit. Relievi...
 • mëdhenj. Temperatura zvogëlohet gradualisht me ritjen e lartesise , ndërsa reshjet shtohen për shkak të lagështisë ne re dhe në shpate. Ka një ndryshim të...
 • regjistruar e reshjeve të Ramallahut është rreth 615 mm dhe reshjet minimale të shiut janë 307 mm dhe reshjet maksimale janë 1,591 mm. Klasifikimi i klimës Köppen...
Shikoni (20 më parë) () (20 | 50 | 100 | 250 | 500).

Images, videos and audio are available under their respective licenses.
This article uses material from the Wikipedia article , which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors).