Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Rezultatet e kërkimit PBB

Shqip editions of Wiki, an online encyclopedia

Ekziston një faqe me titullin specifik "PBB".

 • Thumbnail for Prodhimi i Brendshëm Bruto
  Prodhimi i Brendshëm Bruto (shkurt: PBB) ( en - gross domestic product , GDP ) është një tregues ekonomik që paraqet vlerën me çmimet e tregut të të gjitha...
 • Thumbnail for Roraima
  shërbimit është komponenti më i madh i PBB-së në 87.5%, pastaj sektori industrial me 8.7%. Agrikultura përfaqëson 3.5% të PBB-së. Roraima eksporton 74% dru dhe...
 • një ekonomi tregu, duke ndërmarrë reforma të shumta. Ekonomia lituaneze (PBB) u rrit me më shumë se 500% në krahasim me vitin 1990, dhe kjo frymëzoi nocionin...
 • Ekonomia e Bjellorusisë është ekonomia e 72-të më e madhe në botë nga PBB-ja bazuar në barazinë e fuqisë blerëse (PPP), e cila në vitin 2019 qëndroi në...
 • vendi mbështetet shumë në treguesit ekonomikë si PBB dhe PBB për frymë . Ndërsa shpesh është i dobishëm, PBB përfshin vetëm aktivitete ekonomike për të cilat...
 • Rama. Borxhi i grumbulluar arrin në 72% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB). 1946 - Carl XVI, mbret i Suedisë 1982 - Kerstin Dunst, aktore 1632 - Zygmunt...
 • Guatemala është ekonomia më e madhe në Amerikën Qendrore, me një PBB (PPP) për frymë të US $ 5,200. Sidoqoftë, Guatemala përballet me shumë probleme sociale...
 • Thumbnail for Ekonomia informale
  zyrtarisht llogaritjet e tyre të PBB-së për të përfshirë prostitucionin dhe shitjet e narkotikëve në statistikat e tyre zyrtare të PBB-së, në përputhje me standardet...
 • Produkti i brendshëm bruto i Prodhimit të Bolivisë për vitin 2012 (PBB) arriti në 27.43 miliardë dollarë në kursin e këmbimit zyrtar dhe 56.14 miliardë...
 • Petroleum Exporting Countries OST - Operatori i Sistemit të Transmetimit PBB - Prodhimi i Brendshëm Bruto PDI - Partia për Drejtësi dhe Integrim PDIU...
 • Thumbnail for Nju Meksiko
  Produkti i përgjithshëm i saj i brendshëm bruto (PBB) në vitin 2020 ishte 95.73 miliardë dollarë, me një PBB për frymë prej rreth 46,300 dollarë. Politika...
 • Thumbnail for Bratisllava
  Bratisllava u rendit si rajoni i tretë më i pasur i Bashkimit Evropian për nga PBB për frymë (pas Hamburgut dhe Qytetit të Luksemburgut). Bratisllava pranon...
 • Thumbnail for Stetini
  i madh në Poloni. Sipas qershorit 2016, qyteti ka pasur 405,413 banorë. PBB-ja e Szczecin është 4,839,904,421 euro. ^ Rocznik statystyczny Szczecina...
 • Thumbnail for Serbia Jugore dhe Lindore
  Lindor i Serbisë është më i varfëri në vend. Vetëm Bori dhe Zajeçari kanë PBB mbi mesataren kombëtare. Zonat e shkatërruara përfshijnë Babushnica, Bela...
 • është më pak i banuara i vendit, dhe kontribuon me përqindjen më të ulët të PBB-së kombëtare dhe popullsisë. Përbëhet nga shtetet: Acre, Amapá, Amazonas...
 • Thumbnail for Brazilia
  2013, duke e bërë atë qytetin e 4-t më të populluar në Brazil. Brazilia ka PBB-në më Brasília u planifikua dhe zhvillua nga Lucio Costa dhe Oscar Niemeyer...
 • Thumbnail for Rajonet e Brazilit
  1.561.177 km² (18.3%) Popullsia: 47.700.000 (30,55 persona / km ²; 27%) PBB: ~ $ 48100000000 (~ 12%) IZHNJ: ~ 0,716 Klima: shumë e nxehtë gjatë gjithë...
 • Thumbnail for Shtetet e zhvilluara
  vlerësimin e shkallës së zhvillimit ekonomik janë prodhimi i brendshëm bruto (PBB), prodhimi kombëtar bruto (PKB), të ardhurat për kokë banori, niveli i industrializimit...
 • Thumbnail for Qarku Bacău
  së regjimit komunist, Bacau vazhdoi të jetë furnizuesi më i rëndësishëm i PBB të rajonit, por e qarku u bë më i famshëm për figura të diskutueshme që u...
 • Thumbnail for Sllavonia
  Brendshëm Bruto (PBB) i pesë qarqeve të Sllavonisë është 6,454 milionë euro ose 8005 euro për frymë, 27.5% nën mesataren kombëtare. PBB-ja e pesë qarqeve...
Shikoni (20 më parë) () (20 | 50 | 100 | 250 | 500).

Discover data on the topic

Crescent Star Party: political party in Indonesia
jet bridge: enclosed movable bridge which extends from an airport terminal gate to an airplane
R-77: medium-range, active radar homing air-to-air BVR missile
lead(II) bromide: chemical compound
Low German Bibliography and Biography

This article uses material from the Wikipedia article , which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Images, videos and audio are available under their respective licenses.
#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (duhoctrungquoc.vn) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.