Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Zerynthia polyxena

Zerynthia polyxena: Lloj i insekteve

Flatrat e përparme të verdha me shumë njolla - shirita të zi, buzës anësore me shirit të zi të dhëmbëzuar, anës së poshtme dhe me njolla të kuqe.

Zerynthia polyxena1.JPG

Flatrat e pasme të verdha me njolla të zeza dhe të kuqe, buzës anësore me shirit të zi të dhëmbëzuar, anës së poshtme shiriti është i kuq. Hapësira e flatrave varion nga 44 - 60 mm. Takohet në mjedise barishtore e shkurreta të cilat karakterizohen nga lagështia.


 • Mbreteria:Animalia
 • Tipi:Arthropoda
 • N/Tipi:Hexapoda
 • Klasa: Insecta
 • S/Klasa: Pterygota
 • N/Klasa: Neoptera
 • Rendi: Lepidoptera
 • N/ Rendi:Macrolepidoptera
 • M/ Familja: Papilionoidea
 • Familja: Papilionidae
 • N/ FAmilja: Parnassiinae
 • Lloji: Zerynthia
 • Specia: Zerynthia polyxena
 • N/ Specia: Zerynthia polyxena albanica (Riemel, 1927) in Albania.
 • Zbuluesi: (Denis et Schiffermüller, 1775)

#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (Study in China) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.
This article uses material from the Wikipedia article Zerynthia polyxena, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.