Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Vitet 1980

From Wikipedia, the free encyclopedia

Shekulli XX:Vitet 1900-Vitet 1910-Vitet 1920-Vitet 1930-Vitet 1940


Vitet 1950-Vitet 1960-Vitet 1970-Vitet 1980-Vitet 1990

Ngjarje

Shqipëria komuniste, me disa detaje përmes të cilave identifikohej sistemi diktatorial, vjen përmes fotografive në një artikull të publikuar nga National Geographic, në vitin 1980.

Gazetari Mehmet Biber kishte udhëtuar nëpër Shqipëri, pasi ishte ndër ata pak gazetar që u lejua të vizitojë vendin tonë gjatë diktaturës.

Ai ka pikasur momente pikante në diktaturë që na rrëfejnë jetën e shqiptarëve të asaj kohe.

Parullat dhe portretet e udhëheqësit komunist, diktatorit Enver Hoxha, leximi i gazetës “Zëri i Popullit”, bunkerët dhe padyshim varfëria, janë imazhet me të cilat gazetari i National Gegraphic identifikonte Shqipërinë e asaj kohe.

Disa mund të jenë nostalgjik, madje, ajo periudhë mund t’u duket më mirë se sa sot. Të tjerë mund të jenë duke u lutur që ajo kohë mos të vij më kurrë. Gjithsesi, imazhet si këto mund të shihen vetëm në fotografi, fal arkivës së NG. /Dita

Lindje

Vdekje

Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
This article uses material from the Wikipedia article Vitet 1980, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors).