Wiki Shqip 2022: Speciale:Kërko
SQVietnameseEnglish

Viti i brishtë është viti në të cilin muaji Shkurt i ka 29 ditë.Kjo dukuri paraqitet çdo katër vite. Momentalisht viti i fundit i brishtë është viti 2016.Viti tjetër i brishtë është 2020, pastaj 2024 e kështu me radhë.Domethënë vitet e brishta janë shumëfisha të numrit 4

Çdo vit ka 365 ditë , por viti i brishtë ka 366 ditë , pasi që muaji Shkurt në çdo 4 vite ka 29 ditë.

Prilli fillon në të njëjtën ditë të javës si Korriku në të gjithë vitet, dhë në të njëjtën ditë të javës si Janari në vitet e brishta.

Shiko dhe këtë

Shkurti

Lidhje të jashtme