Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

BIOHAZARD

Biohazard i njohur shkurtimisht "HAZARD" është sumbstanca biologjike që kerrcnojn organizmat e gjall me efekte troditëse dhe shkatrron imunitetin që në shumicën e rasteve ka pasoj vdekjën.

Organizmi që më së shumti ka mundësi të vije në kontakt me "virusin" hazard është vet trupi i njeriut dhe se si vije deri te shfaqja e këtij sulmi mjekësia moderrne ka konstatuar se mbeturinat mjeksore nga vaksionimet paraprake ,viruset e ndryshme dhe mos vaksionimi me preparatin e duhur para dhe pas infektimit te organizmit, toksinat dhe mikroorganizmat e demshem si për shembull bakteriet mund të jenë shkaktar i krijimit të substances qe sulmon dirëkt sistemin imunitar të organizimit .

Kjo substanc reagon neë organizëm me një kohzgjatje jo shumë të shpejtë duke kaluar nivele nga simptomat e para deri tek efektet që pengojn organimin në funksionim vetshërbyes.

Ҫdo ekspozim nëvende të punes në të cilat gjinden kemikale të rrezikshme dhe mos perfillja e pastrimeve te detajshme të organizmit, pas një periudhe kohore mund të ketë efekte të dëmshme për organizmin dhe ndër rastet më të këqija është shfaqja e substances biologjike hazard.

Simboli Biohazard është zhvilluar nga kompania kimike Dow në vitin 1966 si simbol për prodhimet e tyre kimike, kurse sot ky simbol përdoret për rrezik domethënës për shëndetin, duke përfshirë mostrat virale dhe gjilpërat që përdoren injektuar nën lëkurë etj.

Referimet

This article uses material from the Wikipedia article Virusi Biohazard, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (duhoctrungquoc.vn) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.