Wiki Shqip 2023:
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Sinan Hoxha

From Wikipedia, the free encyclopedia

Sinan Hoxha (5 shtator 1975Tiranë) është një këngëtar shqiptar, i cili njihet më së shumti si interpretues i turbo folklorit shqiptar (Tallava). Së bashku me këngëtarin Altin Shira, ai është përpjekur të ringjallë muzikën rome në vend që nga vitet 1990, e cila ishte e ndaluar gjatë diktaturës komuniste nga 1945 në 1990/91. Ndërsa Altin Shira kishte më shumë suksese rajonale në Shqipëri, Sinan Hoxha gjithashtu arriti popullaritet të madh në zona të tjera të banuara nga shqiptarë si Kosova dhe Maqedonia e Veriut.

Diskografia

Albumet

  • 2007: Egzistoj
  • 2007: Arome Parfumi
  • 2009: Xhelozia
  • 2013: Gili Gili

Këngët

  • 1996 Fotografia
  • 1998 Dasma Tironse
  • 2000: Mbret me ty jam
  • 2007: Hajredin Pasha (feat. Ermal Fejzullahu)
  • 2007: Shukarije (feat. Sonila Malaj)
  • 2008: Alo Alo Ambulanca
  • 2010: Adrenalina (feat. Seldi Qalliu)
  • 2011: Kuq e zi (feat. Meda & Seldi Qalliu)
  • 2011: Bjondina (feat. Seldi Qalliu)
  • 2012: Loçk e zemër
  • 2013: Karajfil i vogël (feat. Seldi Qalliu)
  • 2013: Gili Gili
  • 2013: Kukulla (feat. Seldi Qalliu)
  • 2013: Zemer Zemer
  • 2014: Lace
  • 2014: Vdeksha për ty
  • 2014: Syte Blu
  • 2015: Bomba
  • 2015: Nona
  • 2016: Pina Pina
  • 2017: Vullkan
  • 2017: Shoqnia

Lidhje të jashtme

Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
This article uses material from the Wikipedia article Sinan Hoxha, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors).