Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Shkretëtira është hapësirë e cila përshkak të mungesës së madhe të lagështisë mbulesa vegjetative është e pazhvilluar. Edhe pse shkretëtirat njihen si hapësira ku ka pak jetë, megjithatë ato iu ofrojnë shumë gjallëresave strehim. Përafërsisht një të tretën e sipërfaqes kontinentaleTokës e përbëjnë shkretëtirat.

Shkretëtirat më të mëdha në botë
Përhapja e shkretëtirave në botë

Formimi i Shkretëtirave

Llojet e shkretëtirave

Shkretëtirat e erërave pasate

Shkretëtirat e gjerësive biologjike

Shkretëtirat monsunike

Shkretëtirat malore


Shkretëtirat polare

  Commons: Deserts of Australia – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale

Shiko edhe

#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (Study in China) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.
This article uses material from the Wikipedia article Shkretëtira, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.