Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Lista e shkurtesave

Lista e shkurtesave: Artikull-listë e Wikimedias

(Përcjellë nga Shk.)

Kjo është lista e shkurtesave.


Treguesi i përmbajtjesLart # 0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

A

 • ABS - Anti Blockier System
 • AKSH - Armata Kombëtare SHqiptare
 • AOL - America On line
 • ARD - Arbeitsgemeinschaft der Rundfunkanstalten Deutschlands
 • ASCII - American Standard Code for Information Interchange

B

 • BB - Banka Botërore
 • BBC - British Broadcasting Corporation
 • BE - Bashkimi Europian
 • BIOS - Basic Input/Output System
 • BMW - Bayerische Motoren Werke AG
 • BMX - Bicycle Moto Cross (X është për Cross [sqt. Kryq])
 • BPB - Bruto Prodhimi Botërorë
 • BRD - Bundesrepublik Deutschland

F

 • Fiat - Fabbrica Italiana Automobili Torino
 • FMN - Fondi Monetar Ndërkombëtar
 • FNSH - Forcat e Ndërhyrjes së SHpejtë
 • FRD - Fryma e Re Demokratike
 • FSHF - Federata SHqiptare e Futbollit

G

 • ger. - gjermanisht
 • gre. - greqisht

I

 • IATA - International Air Transport Association

K

 • KESH - Korporata Elektroenergjitike e SHqipërisë

L

LSI - Lëvizja Socialiste për Integrim

LVV - Lëvizja VetëVendosje!

N

 • NATO - North Atlantic Tractact Organization

O

 • OBSH - Organizata Botërore e SHëndetësisë
 • OJF - Organizatë Jo Fitimprurëse
 • OKB - Organizata e Kombeve të Bashkuara
 • OPEC - Organization of the Petroleum Exporting Countries
 • OST - Operatori i Sistemit të Transmetimit

P

 • PBB - Prodhimi i Brendshëm Bruto
 • PDI - Partia për Drejtësi dhe Integrim
 • PDIU - Partia për Drejtësi Integrim dhe Unitet
 • PDSH - Partia Demokratike SHqiptare
 • PKSH - Partia Komuniste SHqiptare
 • PLL - Partia Lëvizja e Legalitetit
 • PPSH - Partia e Punës së SHqipërisë
 • PRSH - Partia Republikane SHqiptare
 • PSSH - Partia Socialiste SHqiptare

R

 • RENEA - REparti i Neutralizimit të Elementit të Armatosur
 • RTSH - Radio Televizioni SHqiptar

S

T

 • TAP - Trans Adriatic Pipeline
 • TIA - Tirana International Airport
 • TIA - Transparency International Albania
 • TVSH - TeleVizioni SHqiptar

U

 • UÇK - Ushtria Çlirimtare e Kosovës
 • UDSH - Unioni Demokratik i Shqiptarëve
 • UK - United Kingdom
 • USB - Universal Serial Bus

Z

 • zyr. - zyrtarisht

Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses. Wikipedia®is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (Study in China) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.
This article uses material from the Wikipedia article Shk., which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors).