Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Para erë sonë:XX -XIX -XVIII -XVII -XVI -XV -XIV -XIII -XII -XI -X -IX -VIII -VII -VI -V -IV -III -II -I

Era jonë:I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII - XIII - XIV - XV - XVI - XVII - XVIII - XIX - XX -XXI


Nga Shekulli VI

Ngjarje

Tek “Synekdimos i Herakliut” përmenden qytete që sot gjeografikisht i përkasin Shqipërisë, kështu në Epirin e Ri: Dyrrahu, Skampa (Elbasani), Apollonia, Bylis, Amantia, Pulkeriopoli (Berati), Avlona (Vlora), Listra dhe Skipon; në Epirin e Vjetër: Evria, Finiqi, Adrianopoli, Ankiasmos dhe Butrotos (Butrinti).

Shpikje, zbulime, zhvillime

Njerëz të shquar

#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (Study in China) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.
This article uses material from the Wikipedia article Shekulli VI, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.