Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Metafora eshte perdorimi i nje fjale ne nje kuptim te ngjashem, por te ndryshem nga kuptimi i saj i zakonshem duke e lidhur me nje fjale tjeter, pa te cilen nuk do te perdorej ne menyre asnjanese.Perdorimi i metafores i thekson tiparet e ngjashmerise ose perkundrazi ,ndryshimet e sendeve apo te fenemoneve mbi te cilen shkrimtari deshiron te terheqe vemendjen tone. Metafora mbiemer quhet epitet metaforik.

Funksioni

Shumë teoriciene e percaktojne metaforen si krahasim te shkurtuar,ku shprehet vetem pjesa e dyte e tij.Studiues te tjere e quajne metaforen mbartje kuptimi,si zevendesim te kuptimit te nje fjale tjeter nga nje fushe e botes qe na rrethon,ne nje fushe tjeter.Meqenese dukurite dhe sendet e botes mund t'i ngjajne njera-tjetres nga ane te nfryshme,kemi edhe lloje te ndryshme metaforash te shprehura :-me folje (udha dredhon, deti qeshte,-me emra (telat e zemres, ai eshte cakall)-me mbiemra (det i terbuar)mhb mhm

This article uses material from the Wikipedia article Metafora, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (duhoctrungquoc.vn) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.