Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Lista e Kuqe e BNRN-së

Shqip editions of Wiki, an online encyclopedia

(Përcjellë nga IUCN Red List)

Lista e Kuqe e BNRN-së (e njohur edhe si Lista e BNRN-së e specieve të rrezikuara), e themeluar në vitin 1964, është renditja më e hollësishme në botë e gjendjes së ruajtjes së specieve biologjike, duke i radhitur ato sipas kategorive të rrezikshmërisë, duke iu referuar anekseve relevante të Direktivave të BE-së 79/409 dhe 92/43.[1] Bashkësia Ndërkombëtare për Ruajtjen e Natyrës (BNRN) është autoriteti kryesor në botë për çështjen e gjendjes së ruajtjes së specieve. Shtete dhe organizata të ndryshme nxjerrin një sërë listash të kuqe rajonale të cilat çmojnë rrezikimin e zhdukjes së specieve përbrenda një njësie administrative të caktuar.[nevojitet citimi]

Shiko edhe

Referimet

  1. ^ Ligji për mbrojtjen e naturës; Amëza assembly-kosova Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine

#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (Study in China) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.
This article uses material from the Wikipedia article IUCN Red List, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.