Hasan Ahmed Abdel Rahman Muhammed el-Bena (Arabisht: حسن أحمد عبد الرحمن محمد البنا) është i njohur si Hasan el-Bena, ishte dijetar dhe imam.

Hasan el-Bena

Jeta

Hasan el-Bena lindi më 14 tetor 1906 në Egjipt, në një qytezë i cili ndodhet në veriperëndim të Kajros. Babai i tij, Ahmed Abd al-Rahman el-Bena al-Sa'ati, ishte imam Hanbeli, muezin dhe mësues i xhamisë. Hasan el-Bena studioi në Mahmudije me shejhun Muhamed Zahran. El-Bena e themeloi Vëllazërinë e Muslimanëve në vitin 1928.

Vdekja

Më 12 shkurt 1949, Hasan el-Bena u plagos nga dy burra dhe vdiq nga lëndimet. E plagosën dy burra teksa ai ishte duke udhëtuar me taksi. Çdo gjë ishte e pregaditur.Mbreti Faruk u akuzua për vrasjen e Hasanit.

This article uses material from the Wikipedia article Hasan el-Bena, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (DUHOCTRUNGQUOC.VN) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.