Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Difteria është sëmundje e rëndë ngjitëse që shfaqet me pezmatim të grykës, të mukozës së fytit e të hundës dhe prek zakonisht të vegjlit. Emërtimet popullore për shenjat e kësaj sëmundje janë fyti i keq dhe gryka e bardhë.[1]

Kjo sëmundje përhapet nëpërmjet kontaktit të drejtpërdrejt me përsonin e sëmurë, stërpikave të pështymës që ai i nxjerrë nga goja dhe përmes sendeve që i ka përdorur i sëmuri (gota e ujit, luga, pjata, lodra, fletorja, lapsi etj.).


Burimi i të dhënave

  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980

This article uses material from the Wikipedia article Difteria, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (duhoctrungquoc.vn) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.