Wiki Shqip 2023:
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Insolacioni

From Wikipedia, the free encyclopedia

(Përcjellë nga Diellosja)

Insolacioni ose Diellosja është ndriçimi i Diellit brenda kohës së caktuar (ditë, muaj, vit).Vlera e diellosjës zakonisht shprehet në orë me diell mesatarisht në vit.

Diellosja varet nga shumë faktorë. Disa prej tyre janë të qëndrueshëm dhe quhen faktorë klimatik (gjerësia gjeografike, lartësia mbidetare, përhapja e masave tokësore dhe ujore etj.), ndërsa të tjerët u nënshtrohen ndryshimeve dhe quhen elemente klimatike (lagështia e ajrit, retë, temperatura e bazës dhe e ajrit, erërat etj.).

Inst. për matjen e zgjatjes së shkëlqimit diellor

Diellosja më e vogël është ne viset malore,afër tyre dhe ne dimer.Diellosja ne Kosovë zgjat 2079 orë.

SolarGIS-Solar-map-Albania-en.png


Lidhje të jashtme

Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
This article uses material from the Wikipedia article Diellosja, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors).