Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Deti i Karaibeve

From Wikipedia, the free encyclopedia

75°W / 15°N 75°W / 15; -75

Deti i Karaibeve, është një det i oqeanit Atlantik, gjendet në lindje të Amerikës qendrore dhe në juglindje të Gjirit të Meksikës. Shtrihet rreth 2.415 km nga lindja në perëndim dhe në gjysmën mesatare nga veriu në jug dhe mbulon një sipërfaqe prej 2.640.002 km2.

Deti i Karaibeve
Harta e detit të Karaibeve
Harta e detit të Karaibeve
Shtetet bregdetareafër 35 shtete
VendndodhjaOqeani Atlantik
Sipërfaqja2.640.002 km2.


Vrima e madhe e kaltërt e cila gjendet ne bregun e Belizës.

Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses. Wikipedia®is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (Study in China) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.
This article uses material from the Wikipedia article Deti i Karaibeve, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors).