Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Damasi II

From Wikipedia, the free encyclopedia

(Përcjellë nga Damasus II)

Papa Damasi II (Poppone l. ?, Baviera - v. 9 gusht 1048, Palestrina) ishte papa i 151 i Kishës Katolike.[1] Shërbeu si papë që nga zgjedhja e tij më 25 dhjetor 1047 dhe deri më 9 gusht 1048. Paraardhës i tij ishte papa Benedikti IX, ndërsa pasardhësi papa Leoni IX.

Papa Damasi II
B Damasus II1.jpg
papa i 151 i Kishës Katolike
17 korrik 1048
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Zgjedhja25 dhjetor 1047
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Fundi papatit9 gusht 1048
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Paraardhësipapa Benedikti IX
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Pasardhësipapa Leoni IX
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | EmriPoppone
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | LindjaBaviera, ?
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | VdekjaPalestrina, 9 gusht 1048
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | VarrimiBazilika e Shën Lorencit jashtë mureve

Shiko edhe

Lidhje të jashtme

Referime

  1. ^ * Stampa:En Damasi II - Enciklopedia katolike e papëve
Tituj të Kishës katolike
Parardhësi 
papa Benedikti IX
Papë
25 dhjetor 10479 gusht 1048
Pasardhësi 
papa Leoni IX


Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
This article uses material from the Wikipedia article Damasus II, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors).