Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQVietnameseEnglish

Augusto Pinochet

From Wikipedia, the free encyclopedia

Augusto Jose Ramon Pinocet Uagrte (lindi me 25 nëntor 1915ValparasioKilit dhe vdiq me 10 dhjetor të vitit 2006 në Santiago) ishte gjeneral i ushtrisë kiliane dhe president më konkretisht diktator i Kilit i cili me anë të kshillit ushtarak dhe grusht shtetit sherbeu si gjerneral suprem dhe prsidenti Kilit gjatë viteve 1973-1990.

Diktori kilian ne vitin 1990

Po ashtu Pinoqet u akuzua per kirme te kryera si kidnapime vrasje e perdhunime te 3,000 qytetarve kilian gjat kohës që ai ishte në pushtet por as nje mas nuk u morr nga gjykata sepse Pinoqeti u shpall nga mjekët ushtark i pa aftë mendershtit për seancat gjyqsore.

Jeta

Edukimi

Kariera Ushtarake

Rrezimi i Senatit Kilian

Kariera si Politikan dhe hyrja në Pushtet

Krimet ndaj Popullatës Civile

Lidhjet e Pinoqetit

Vdekja

Trashigimia

Referimet

Lidhje të jashtme

Biografia e Gjeneralit

Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
This article uses material from the Wikipedia article Augusto Pinochet, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors).