Wiki Shqip 2023: Faqja kryesore
SQWiki Tiếng ViệtWiki English

Agim Nesho

From Wikipedia, the free encyclopedia

Agim Nesho ka lindur më 29 mars të vitit 1956 në Tiranë. Kreu studimet fillimisht për Inxhinieri dhe më pas për Drejtësi. Në vitin 1977 zgjidhet anëtar i Komitetit Qendror të BRPSH.[1] Në vitin 1981 nis karrierën në shërbimin diplomatik, duke u emëruar në Ministrinë e Punëve të Jashtme. Në vitin 1997 deri në vitin 2006 është ambasador i Shqipërisë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara në Nju Jork. Në misionin shqiptar në Nju-Jork, veçohet aktiviteti i madh që ka kryer misioni gjatë krizës në Kosovë dhe negocimeve të Këshillit të Sigurimit për t’i dhënë legjitimitet veprimit të forcave të NATO-s për të ndaluar dhunën dhe gjenocidin e ushtruar nga regjimi i Millosheviçit ndaj shqiptarëve në Kosovë. Gjithashtu është për t’u përmendur detyra e tij si zv.president i Organizatës Ekonomiko-Sociale të Kombeve të Bashkuara. Nesho është një nga ambasadorët më jetëgjatë pas viteve ’90. Ka qenë edhe këshilltar i ish-kryeministrit Nano si dhe ka punuar në Akademinë e Shkencave.

Referime

  1. ^ Kongresi i 7të i BRPSH. Tiranë: KQ i BRPSH. 1977. fq. 99.

Përmbajtja është në disponim nëpërmjet licencës CC BY-SA 3.0 nëse nuk shënohet ndryshe. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
This article uses material from the Wikipedia article Agim Nesho, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors).