Wiki Shqip 2022: Speciale:Kërko
SQVietnameseEnglish

1999

1999: Ne kete vit ka lindur Rina Balaj 27 Tetor 1999

Ngjarje

 • 30 Mars 1999 Atdhetari Rrustem Zeqiri u vra nga forcat serbe
 • 15 Janar - Masakra e Reçakut.
 • 22 Janar - Misioneri australian Graham Staines dhe dy djemt e tijë u varrosën të gjallë nga hindusët duke fjetur në veturën e tyre në Indinë lindore.
 • 29 Janar - Kontakt-grupa thërret qeverinë serbe dhe përfaqësuesit e shqiptarëve të Kosovës që më 6 shkurt t'i fillon bisedimet në Rambuje.
 • 31 Janar - Seriali Family Guy debutoi në televizionet amerikane.
 • 11 mars - Beteja e Jeshkovës dhe rënja e Kom-Hysen Rexhepi, Ymer Shala, Nuridin Shala, Hajdar Shala, Bashkim Suka dhe shumë luftëtar tjerë.
 • 3 Maj - Vrasësi Serik kinezo-amerikan Charles Ng denohet me vdekje në Kalifornia
 • 13 Qershor - Hyrja e KFOR -it italian në Gjakovë.
 • 14 Qershor - Data zyrtare e çlirimit të Gjakovës nga pushtuesit serb.

Sport

Lindje

Vdekje

Janar

Shkurt

Mars

Prill

Maj

Qershor

Korrik

Dhjetor

Pa data

  Datat e personave më poshtë nuk janë të shënuara në artikujt mbi biografinë e tyre: