Sharon Small: Brits actrice

Sharon Small (Glasgow, 1 januari 1967) is een Schotse actrice.

Ze is het meest bekend door haar rol als detective sergeant Barbara Havers in de langlopende BBC tv serie The Inspector Lynley Mysteries (gebaseerd op de detectives van de Amerikaanse schrijfster Elizabeth George).

Sharon Small
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1 januari 1967
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Ze is de oudste van een gezin met vijf kinderen. Groeide op in Fife aan het Firth of Forth. Ze volgde haar drama opleiding aan het Kirkcaldy College (waar ook de acteurs Ewan McGregor en Dougray Scott lessen volgden). Ze vervolgde haar studie aan Mountview Academy of Theatre Arts in Londen. Small woont in Londen met man en twee zoons.

Small werkte mee aan de theaterproductie van de The Threepenny Opera in de rol van Polly (1994) (die op CD is uitgebracht). Tevens acteerde ze in 'When Harry Met Sally' naast Alyson Hannigan (bekend van Buffy The Vampire Slayer). In 2016 speelde ze opnieuw mee in The Threepence Opera, nu door het Royal National Theatre in de rol van Jenny Diver. Lovend besproken voor haar optreden als actrice en zangeres door recensent Stephen Collins. Deze musical is ook online te downloaden.

Filmografie

Filmografie als actrice
Jaar Titel Rol Opmerkingen
2021 The Bay Rose Marshbrook televisieserie, 6 episodes
2020 Flesh and Blood Stella televisieserie, 4 episodes
2020 The Accidental Medium Ruth televisieserie, 6 episodes
2019 London kills DS. Vivienne Cole televisieserie, 10 episodes
2017 Trust Me Dr. Brigitte Rayne televisieserie, 4 episodes
2017 Born to Kill Cathy televisieserie, 4 episodes
2015 Stonemouth Connie Murston televisieserie, 2 episodes
2014 Midsomer Murders Ruth Cameron televisieserie, 1 episode
2014 Law & Order: UK Inspector Elisabeth Flynn televisieserie, 1 episode
2014 Death in Paradise Dorothy Foster televisieserie, 1 episode
2013 Call the Midwife Nora Harding televisieserie, 1 episode
2013 Silent Witness Geraldine Briggs televisieserie, 2 episodes
2012 New Tricks Minnie/Annabel Tilson televisieserie, 1 episode
2012 Kidnap and Ransom Beth Cooper televisieserie, 3 episodes
2011 Downton Abbey Marigold Shore televisieserie, 1 episode
2010 Agatha Christie's Marple Mary Pritchard televisieserie, 1 episode
2009 Murderland Dr Laura Maitland televisieserie, 3 episodes
2008 Pop Art Mrs. Gannon film
2008 Last Chance Harvey Nurse film
2008–2010 Mistresses Trudi televisieserie, 16 episodes
2007-2015 Nina and the Neurons Bud the Taste Neuron televisieserie, 64 episodes
2006 Rebus Miranda Masterson televisieserie, 1 episode
2005 ShakespeaRe-Told Titania televisieserie, 1 episode A Midsummer Night's Dream (toneelstuk)
2004 Belly Button Kika film
2004 Dear Frankie Marie film
2002 Cutting It Boo Wibberley televisieserie, 1 episode
2002 About a Boy Christine film
2001-2007 The Inspector Lynley Mysteries Detective Sergeant Barbara Havers televisieserie, 23 episodes (Genomineerd voor Most Popular Actress van het blad TV Choice 2008 en Golden Satellite Award 2007)
2000 Glasgow Kiss Cara Rossi televisieserie, 6 episodes
1999-2000 Sunburn Carol Simpson televisieserie, 14 episodes
1998 Driven Caroline Hall film
1997 Bumping the Odds Terry televisiefilm (Best Actress Award van het Internationaal filmfestival van Edinburgh)
1997 Hamish Macbeth WPC Anne Patterson televisieserie, 1 episode
1997 No Child of Mine Linda televisiefilm
1997 Bite Alison film
1996 Doctor Finlay Irene Gallagher televisieserie, 1 episode
1995-1997 The Bill Janie Smith / Gina Nash televisieserie, 2 episodes
1995 An Independent Man Nicola televisieserie, 1 episode
1994 Roughnecks Bernadette televisieserie, 1 episode
1994 Taggart Michelle Gibson televisieserie, 1 episode

Tags:

1 januari1967ActriceElizabeth GeorgeGlasgowThe Inspector Lynley Mysteries

🔥 Trending searches on Wiki Nederlands:

Aster NzeyimanaEnschedeAmy WinehouseStocletpaleisPeriodiek systeemCristiano RonaldoPablo EscobarHildegard KnefBitcoinJuliana der NederlandenLeeuw (dier)JodenDenzel DumfriesEliot SumnerProvincies van BelgiëWouter de WintherLijst van landnummers in de telefonie op volgorde van zoneThierry BrinkmanGeslachtsgemeenschapKostas LamprouRookworstMarcel BoekhoornMark RutteFloor BremerHemelvaartsdagTweede divisie (voetbal Nederland)WorcestersausRoxy DekkerKaapverdiëLijst van judotechniekenVVV-VenloAlexander de GroteBram NuytinckNynke de JongFriso van Oranje-Nassau van AmsbergVerdrag van ZaragozaWokeLondenEuropees kampioenschap voetbal 2024TilburgMike BrandtCompetitiestructuur van het Belgisch voetbalJodendomFrédéric ChopinManon MeeuwisOussama El AzzouziAnouar El Azzouzi27 clubZonsverduistering van 12 augustus 2026EurovisiesongfestivalUEFA Champions LeagueHet Huis Anubis (originele serie)Kelly PiquetZlatan IbrahimovićOekraïnePalestina (staat)Lynn Van RoyenOrange (Frankrijk)Limburg (Belgische provincie)Dennis BergkampBdsmAntillianenHet NieuwsbladJoegoslaviëSardiniëVrtnws.beDirk FrimoutRotavirusNederlandstalige WikipediaWereldkampioenschap snookerTurkijeKasteel MoersbergenAnna GimbrèreArc de Triomphe (Parijs)Giovanni LatooyVerenigde Arabische EmiratenCarles PuigdemontPaul Walker🡆 More