E.h. Roelfzema: Nederlands schrijver

E.H.

Roelfzema (pseudoniem van Erik Hazelhoff Roelfzema jr.; Den Haag, 17 februari 1947Kockengen, 11 februari 2010) was een Nederlands/Amerikaans schrijver, dichter, beeldend kunstenaar, tekstschrijver en musicus. In zijn beeldende kunst gebruikte hij technieken als wasschilderen en het werken met kunsthars (zowel panelen als gietsels).

Hij maakte uitgebreide reizen en van 1970 tot 1990 was hij achtereenvolgens boer, visser en surfer op Hawaï’s Big Island. In 1990 keerde hij terug naar Nederland en trouwde hij met fotografe Patricia Steur die naar Hawaï was gekomen om zijn vader te fotograferen. Zijn vader, Erik Hazelhoff Roelfzema sr., was auteur van het boek Soldaat van Oranje, in 1977 verfilmd door Paul Verhoeven met Rutger Hauer in een van de hoofdrollen. Als tekstschrijver en musicus werkte E.H. Roelfzema onder andere samen met de ensembles Roll en Pizza Delivery Boys. De band Golden Earring nam meerdere teksten van hem op, waaronder het bekende The Naked Truth.

Bibliografie

  • The Nine-fingered Man (1990)
  • Where is Kagen (met Astrid Engels) (1992)
  • Voodoo Cave Writings for Cosmic Space Babies (1993)
  • Spiral Nebula (2000)
  • Twothousandandfour (2005)
  • Five and a Half Turns (2007)

Tentoonstellingen

  • Redwater Gallery, Hawaii (1987)
  • Kohala Art Center, Hawaii (1989)
  • De Twee Pauwen, Den Haag (1995)
  • Galerie Dante, Amsterdam (1996)
  • Galerie Donkersloot, Amsterdam (1997)
  • Studio Pim van der Donk, Amsterdam (1997)
  • Galerie N.P.N., Naaldwijk (1998)
  • Galerie Peter Leen, Breukelen (1998)
  • Galerie Jutta Bauer, Nijmegen (1998)
  • Soho Gallery, Den Haag (1999)
  • SLB Art Gallery, Zeewolde (2000)
  • Soho Gallery, Den Haag (2000)
  • Museum Kasteel, Wijchen (2001)
  • Stadsmuseum, Zoetermeer (2002)

Discografie

  • Golden Earring The Naked Truth (album) (1992)
  • Pizza Delivery Boys On 42nd Street (single) (1993)
  • Golden Earring Face It (album) (1994)
  • MC Nukemaster Get Back, Chirac (single) (1995)
  • Golden Earring Paradise In Distress (album) (1999)
  • Eddie C. Take Me As I Am (album) (2000)
  • Roll Crossroads (album) (2003)
  • Golden Earring Live in Ahoy (album/DVD) (2006)
  • George Kooymans & Frank Carillo On Location (album) (2010)
  • Nick Vernier Band Sessions (album) (2010)

Tags:

11 februari17 februari19472010Den HaagDichterKockengenKunstharsNederlandPseudoniemVerenigde StatenWasschilderen

🔥 Trending searches on Wiki Nederlands:

WinterkoningNienke PlasManchester City FCRonde van Italië 2024Ralf DekkerCharlene WittstockZee van tijdLijst van winnaars van de Ronde van FrankrijkLijst van Europese wedstrijden van FC UtrechtChristopher WalkenHarry MensRegel van derdenPim FortuynMillennialsThe Inspector Lynley MysteriesErik ten HagHuismusNederland op het Europees kampioenschap voetbal 1980Süper LigLauren VersnickLijst van landen naar oppervlakteDavid CoulthardRuud van NistelrooijRoxy DekkerJulius CaesarHuis GrimaldiPartij van de Arbeid van BelgiëAmanda BalkCharles MansonFleetwood MacToon HermansNovak DjokovicSri LankaBernard TapieSint-Pauluskerk (Antwerpen)Bastiaan PoortenaarHet eiland (televisieserie)Anna van 't HekE.T. the Extra-TerrestrialCharlotte van Mecklenburg-StrelitzRafael NadalBorna ĆorićPiet PaulusmaVolt EuropaRobin van PersieJanske GorissenSteven SpielbergGaslightingSander SchimmelpenninckBillie EilishBayer 04 LeverkusenNieuw-Caledonië (gebiedsdeel)Wereldkampioenschap voetbalVirgil van DijkNathan VechtYoup van 't HekPSV (voetbalclub)VrijmetselarijEurovisiesongfestival 2024Josef MengelePartij voor de VrijheidFrédéric VasseurDammenN-termLibertarismeLijst van presidenten van de Verenigde StatenStefano CasiraghiTroy ParrottSt. Antonius Ziekenhuis (Utrecht)XXX (film)Nava MauLijst van landen naar inwonertalRob de NijsNoord-Atlantische VerdragsorganisatieLijst van afleveringen van Flikken MaastrichtIranIsraëlisch-Palestijns conflictRyke Geerd Hamer🡆 More