Britt Dekker: Nederlands ruiter, presentatrice, vlogger

Britt Dekker (Purmerend, 24 februari 1992) is een Nederlandse dressuurruiter, presentatrice en vlogger.

Britt Dekker
Britt Dekker: Levensloop, GeenStijl, Film
Britt Dekker (2018)
Volledige naam Britt Geertruida Dekker
Geboren 24 februari 1992
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep dressuurruiter, presentatrice, vlogger
Jaren actief 2009-heden
Bekend van o.a. Take me out, Echte meisjes en meerdere programma's met Ymke Wieringa
Website
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Levensloop

Dekker nam in 2009 deel aan het RTL 5-datingprogramma Take me out. Ze was toen 17. In 2010 werd zij gevraagd voor het televisieprogramma Echte meisjes in de jungle, waarin zij als winnaar uit de strijd kwam en € 30.000,- won. Kort daarna behaalde ze haar havodiploma.

Het optreden van Dekker kreeg een vervolg toen ze samen met Ymke Wieringa een eigen online programma kreeg op het online platform van RTL genaamd RTL XL. Het programma verscheen onder de naam De zomer van Britt & Ymke. Het tweetal bezocht hierin diverse zomerse evenementen. Diezelfde zomer bracht Dekker een parodie uit op de zomerhit Loca People van Sak Noel, getiteld F*cking vet. De single haalde de 11e plaats in de Single Top 100. Dekker stelde een dubbelalbum samen met daarop haar favoriete liedjes: Britts f*cking vette hits.

Het kledingmerk Zeroteez bracht een speciale Brittlijn uit, bestaande uit T-shirts met prints van verschillende uitspraken die Dekker op de televisie had gedaan.

In 2012 was Dekker te zien in het vervolg op Echte meisjes in de jungle getiteld Echte meisjes op zoek naar zichzelf. Deze reeks speelde zich af in Nepal, waar Dekker haar titel als winnares verdedigde. Dekker werd in aflevering 5 geëlimineerd door haar team, waardoor zij als eerste weg moest. Dekker en Wieringa verbonden zich in december 2011 aan RTL 5, waar zij samen meer programma's maakten.

In april 2012 zond RTL 5 hun eerste programma Britt en Ymke en het mysterie van... uit. Hierin gingen Dekker en Wieringa op wereldreis en ontrafelden zij elke week een mysterie. De presentatie van het programma was in handen van Dennis Weening en Rick Brandsteder.

In hun eigen talkshow getiteld Britt en Ymke stellen vragen, die in oktober 2012 voor het eerst werd uitgezonden op RTL 5, interviewden Dekker en Wieringa bekende Nederlanders over de televisiewereld. In 2013 volgde het programma Waar rook is... zijn Britt & Ymke, waarin zij achterhaalden of berichten in roddelbladen op waarheid berustten. Begin 2014 fungeerden de twee als reisleider in Britt en Ymke aan de bak in Blanes.

In maart 2014 was Dekker als deelnemer te zien in het SBS6-programma Sterren Springen op Zaterdag, waarbij ze leerde schoonspringen. Ze kwam via een wildcard in de finale, echter kon ze vanwege een gebroken teen die ze daar opdeed niet mee doen. Haar finalesprong werd daarom gedaan door Andy van der Meijde. In het najaar van 2014 was Dekker samen met Jochem van Gelder te zien als presentator van het SBS6-programma Het beste idee van Nederland.

In 2018 begon Dekker met presenteren van het Zappsport-onderdeel The battle, samen met Ron Boszhard. Met dit programma won ze in 2019 de Televizier-Ster Jeugd op het Gouden Televizier-Ring Gala. In 2019 was Dekker te zien als vaste teamcaptain in het televisieprogramma Te leuk om waar te zijn. In 2020 was Dekker te zien als presentatrice van de kennisquiz Voor het blok bij de AVROTROS. In oktober 2020 maakte ze haar opwachting als panellid in het SBS6-programma Wie van de Drie.

Dekker is een verdienstelijk dressuurruiter. Ze plaatste zich in 2018 en 2021 voor de Nederlandse Kampioenschappen. In oktober 2023 werd Dekker eerste bij het Europese kampioenschap dressuur in Parijs, met paard George die ze in 2019 van John de Mol had gekregen als betaling voor programma's die ze voor Talpa maakt. George wordt daarom ook wel 'Talpaard' genoemd.

Dekker heeft samen met Esra de Ruiter een YouTube-kanaal, waarin de paardenliefhebberij centraal staat.

In 2022 behaalt Britt Dekker een Gouden Film voor Silverstar.

Privé

Dekker is verloofd met haar partner, met wie ze sinds 2013 samen is.

GeenStijl

In 2011 werd de publicatie van foto's van haar onderwerp van een auteursrechtelijk geschil. Dekker poseerde op Lanzarote voor de Nederlandse editie van Playboy. De foto's waren bedoeld voor het novembernummer van dat jaar. De redactie van GeenStijl plaatste echter nog voor de publicatiedatum links naar verschillende filehostingwebsites waarop de foto's zonder toestemming van uitgever Sanoma beschikbaar waren gesteld. GS Media B.V. werd daarop door Sanoma Media Netherlands B.V., Playboy International Inc. en Dekker gedagvaard. De zaak bereikte uiteindelijk de Hoge Raad, die in 2015 vragen stelde aan het Europese Hof van Justitie over de toelaatbaarheid van linken naar illegale content. Dat hof oordeelde op 8 september 2016 dat door het plaatsen van hyperlinks naar beschermde werken die zonder de toestemming van de rechthebbende beschikbaar zijn gesteld op een andere website, inbreuk wordt gemaakt op diens auteursrecht, indien degene die de link plaatste wist of redelijkerwijs kon weten dat die publicatie een illegaal karakter had.

Film

  • 2013 - Despicable Me 2, als Jillian (stem)
  • 2019 - Whitestar, als Megan
  • 2022 - Silverstar, als Megan
  • 2022 - De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok, als zichzelf

Televisie

Televisie als presentatrice / panellid
Jaar Productie Opmerkingen
2011 De zomer van Britt en Ymke Online programma op RTL XL
2012 Britt en Ymke en het mysterie van... Presentatieduo met Ymke Wieringa
2012 Britt en Ymke stellen vragen Presentatieduo met Ymke Wieringa
2013 Waar rook is... zijn Britt en Ymke Presentatieduo met Ymke Wieringa
2014 Britt en Ymke aan de bak in Blanes Presentatieduo met Ymke Wieringa
2014 Shownieuws Verslaggeefster
2014 Het Beste Idee van Nederland Presentatieduo met Jochem van Gelder
2014 De Social Club Een van de presentatoren
2018-heden Zappsport: the battle Presentatieduo met Ron Boszhard
2018-heden Rodelopershow gouden televizierringgala Presentatieduo met Frits Sissing/Maik de Boer/Splinter Chabot
2018 De Wereld Draait Door Tafeldame
2019 Te leuk om waar te zijn Vaste teamcaptain
2019-2020 Britt's Beestenbende Presentatrice
2019 Opgezadeld met Britt Documentairereeks door Annette van Trigt
2020-2021 Zapplive Awards Presentatieduo met Klaas van Kruistum
2020 Britts gouwe ouwen Presentatrice
2020-heden Zapplive extra Presentatrice
2020-heden Voor het blok Presentatrice
2020-heden Wie van de Drie Panellid
2021 Iedereen is van de wereld Teamcaptain
2021 We Want More Presentatieduo met Wendy van Dijk
2021 First & Last Presentatieduo met Martien Meiland
2021 Ik neem je mee Presentatrice
2021-2022 Wie kent Nederland? Panellid
2022 Vandaag Inside Tafeldame
2022 Samen in actie voor Oekraïne Een van de presentatoren
2022-heden CupCakeCup Presentatrice
2022 De Grote Gezondheidsquiz Teamcaptain
2023 Ministars Presentatieduo met Wendy van Dijk
2023 Ranking the Talent Gastjurylid
2024-heden Lachen om Home Video's Presentatrice
Televisie als actrice
Jaar Productie Opmerkingen
2012 De TV-kantine Gastrol als zichzelf
2015 Sinterklaasjournaal Gastrol als zichzelf
Televisie als deelneemster
Jaar Productie Opmerkingen
2009 Take Me Out Eén seizoen
2011 Echte meisjes in de jungle Winnares
2011 De Man met de Hamer Twee afleveringen
2011 Doe Maar Normaal Team 2 samen met Willem de Bruin
2011 Van der Vorst ziet sterren Peter van der Vorst kwam op bezoek
2012 Echte meisjes op zoek naar zichzelf Als eerste afgevallen
2013 Join the Beat Speciale gast samen met Lange Frans
2014 Sterren Springen op Zaterdag Voor de finale gestopt vanwege een blessure
2016 Alles mag op zaterdag Team Gerard samen met Veronica van Hoogdalem
2016 Het collectief geheugen Team Diederik Ebbinge
2017 Het zijn net mensen Samen te gast met Rick Brandsteder
2018 Holland-België Team Nederland samen met Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge
2019 Wie ben ik? Team Tijl
2019 Ik hou van Holland Team Jeroen van Koningsbrugge
2019 Waar is De Mol? Met Johnny de Mol naar Oekraïne
2020 Op vrijdag Samen te gast met Frank Evenblij
2021 De kluis Winnende team
2021 Jachtseizoen Duo met Simon Keizer
2022 Code van Coppens: De wraak van de Belgen Duo met Martien Meiland
2023 The Masked Singer Deelnemer Zeester, afgevallen in aflevering 4

Discografie

Singles

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
F*cking vet!!! 2011 - Nr. 11 in de Single Top 100
De wereld rond 2012 - Feat Ymke

Bibliografie

  • Paardenpraat (2016, Karakter) - met Esra de Ruiter
  • PaardenpraatTV doeboek (2017, Karakter) - met Esra de Ruiter
  • PaardenpraatTV - springen (2018, Karakter) - met Esra de Ruiter
  • DierenpraatTV Doeboek (2018, Karakter) - met Richard Versluis
  • Het PaardenpraatTV-vakantieboek (2019, Karakter) - met Esra de Ruiter
  • Paardenpraat Dressuur (2019, Karakter) - met Esra de Ruiter
  • Een veulen op de manage (2023, Kosmos)
  • Winteravontuur ter paard (2024, Kosmos)

Als illustrator

Boekenserie Britt & Esra van schrijfster Joke Reijnders:

  • Britt & Esra: Ponyvriendin in gevaar (2016)
  • Britt & Esra: Het avontuur met het zadel (2016)
  • Britt & Esra: De mysterieuze paardendiefstal (2017)
  • Britt & Esra: Het paard zonder ruiter (2017)
  • Britt & Esra: Safari te paard (2017)
  • Britt & Esra: Het verdwenen paard (2018)
  • Britt & Esra: Paardenvriendinnen voor altijd (2018)
  • Britt & Esra: Het spookpaard op de prairie (2019)
  • Britt & Esra: Op zoek naar de verdwenen huifkar (2019)
  • Britt & Esra: Een paardendief in Japan (2020)

Bestseller 60

Boeken met noteringen in de Nederlandse Bestseller 60 Jaar van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Een veulen op de manage 2023 22-11-2023 20 1
Winteravontuur ter paard 2024 24-01-2024 31 1


Tags:

Britt Dekker LevensloopBritt Dekker GeenStijlBritt Dekker FilmBritt Dekker TelevisieBritt Dekker DiscografieBritt Dekker BibliografieBritt Dekker199224 februariDressuurNederlandPresentatorPurmerendVlogger

🔥 Trending searches on Wiki Nederlands:

Juan Carlos I van SpanjeAFC AjaxAuschwitz (concentratiekamp)Nazi-DuitslandBonaireJosep GuardiolaMalta (land)AfrikaSchutzstaffelXabi AlonsoBerlijnJames EnsorVrtnws.beLijst van sportenXHamsterAntisemitismeSederavondMetroseksueelFC BarcelonaChristoffel ColumbusWesley SneijderKinkhoestNederlands telefoonalfabetEerste divisie (voetbal Nederland)Pablo PicassoVladimir PoetinWarwick DavisLijst van fruitGoogle MapsRichard Williams (tenniscoach)Máxima ZorreguietaPaul GascoigneProcuratiehouderNieuw-Vlaamse AlliantieStuart-diamantPepijn LijndersLijst van Latijnse spreekwoorden en uitdrukkingenSMART-principeBayer 04 LeverkusenSiciliëGeneratie XRenaissanceLijst van presidenten van de Verenigde StatenAntwerpen (stad)Ben van der BurgNabil Aoulad AyadPalestina (staat)Lijst van militaire rangen van de Nederlandse krijgsmachtAletta JacobsDavid BeckhamSplitsing van BelgiëLijst van animatiefilms van Walt Disney StudiosSamen (volk)Guy RitchieJeffrey DahmerEva CrutzenMilli VanilliCole PalmerUEFA Champions LeagueLijst van seizoenen van De MolMateo KovačićZeeland (provincie)John HeitingaHannie SchaftLijst van Belgische politieke partijenMarie Antoinette van OostenrijkGouden Eeuw (Nederland)Slag bij TsushimaAnita DothLijst van Romeinse keizersSarah Jessica ParkerDe Verraders (televisieprogramma)KernwapenFallout 4MontenegroNachtaapjesPolenSBV VitesseMicha Marah🡆 More