Thailand

Thailand , cokan uga diarani Muang Thai, kuwe salah siji negara nang wilayah Asia Tenggara sing berbatesan karo Laos uga Kamboja nang sisi wetan, Malaysia karo Teluk Siam nang sisi kidul, karo Myanmar uga Laut Andaman nang sisi kulon.

Thailand (jeneng resmine: ราชอาณาจักรไทย Raja-anachakra Thai; uga Prathēt Thai), cokan uga diarani Muang Thai, kuwe salah siji negara nang wilayah Asia Tenggara sing berbatesan karo Laos uga Kamboja nang sisi wetan, Malaysia karo Teluk Siam nang sisi kidul, karo Myanmar uga Laut Andaman nang sisi kulon. Thailand jaman ganu cokan diarani Siam, kuwe ngantek tanggal 11 Mei 1949. Kata "Thai" (ไทย) kuwe maknane "kebebasan" Basa Thai, ningen uga bisa dienggo kanggo Suku Thai, mulane jeneng Siam esih dienggo khususe nang kalangan wong Thai keturunan minoritas Tionghoa.

King : Rama X

Sejarah


This article uses material from the Wikipedia Basa Banyumasan article Thailand, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Isi cumepak kanthi pangayoman CC BY-SA 3.0, kajaba ana katerangan liyané. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (DUHOCTRUNGQUOC.VN) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.

In other languages:

/** SHOW / HIDE SECTION**/function mfTempOpenSection(getID) {var x = document.getElementById("mf-section-"+getID); if (x.style.display === "none") { x.style.display = ""; } else { x.style.display = "none"; }}