Wiki Basa Banyumasan

Mangga manjing …

Sugeng teka nang Wiki,
ensiklopedia bebas sing teyeng disunting nang sapa baen.
Sekiye wis ana 13.924 artikel sing ditulis nganggo basa Banyumasan.
Agama
Agama
Agama
Budaya
Budaya
Budaya
Geografi
Geografi
Geografi
Matematika
Matematika
Matematika
Astronomi
Astronomi
Astronomi
Indonesia
Indonesia
Indonesia
Banyumasan
Banyumasan
Banyumasan
Seni
Seni
Seni
Tokoh
Tokoh
Tokoh
map-bms.wikipedia.org
map-bms.wikipedia.org

Mangga nglengkapi Wikipédia Basa Banyumasan, sedulur kabéh olih nambah, ngobah, nyisipna mbuh tulisan utawa gambar, sing penting apa baén sing dimuat kuwe ora nyalaih aturan pemeréntah, agama, tata krama lan liya-liyané, artiné sing pantes-pantes utawa wajar tur cocok karo ketentuan Wiki Basa Banyumasan. Mangga uga deleng halaman takon (FAQ) sing cokan dadi pitakonan, uga halaman bantuan (hélp) kanggo nggolét bantuan nyunting nang Wikipedia Banyumasan kiyé. Kanggo njajal mangga njajal nyunting nang Kothak Njajal! Isi Wikipedia kuwé debawah naungan Lisénsi Dokuméntasi Bébas GNU, dadi aturané bébas ning sing manut aturan umum karo bertanggungjawab. Deleng uga aturan-aturan Hak Cipta sing ngatur bab latar belakang hak cipta, sumber terbuka karo isi bébas.
Mangga kakang-kakang, mbekayu-mbekayu ...

Nulis/Ngisi artikel
Sugeng maca - Aturan - Hak Cipta - Nggawe halaman anyar - Nyunting kaca/halaman/artikel - Nerjemahna artikel - Panduan tata artikel - Tata basa/ejaan - Artikel sing dejaluk - Daftar artikel dasar/wajib

Bab Wikipedia
Wiki - Wikimedhia - Pengumuman - Dopokan/Warung kopi - Anggota - Pangurus - Milis - Kliping (Wikipedia nang Médhia Massa) - Mangga de-etung cacaeh suntingan Rika! - Sumbangan dana

Mesjid Agung Purbalingga

Mesjid Agung Purbalingga digawe taun 1853 M utawa 1269 H nang ulama setempat sing jenenge KH Abdullah Ibrahim. Pas agi direnovasi taun 2002, mesjid iki digawe karo perpaduan antara arsitektur Jawa lan Wetan Tengah. Lan dideleng sedela kaya kemutan maring mesjid sing ana nang Madinah.

Pembangunan dilakokna nang duwur lemah luase 5.500 meter persegi. Siki mesjid iku ngalami renovasi nganti lima wektu. Nang taun 1918, 1960, 1970, 1980-1985 lan terakhir nang taun 2002-2004. Dana sing dialokasikna nang rehab taun 2002 nganti 2 miliar rupiah. (Selengkape...)

Artikel pilihan sedurungé: Piala Donya Sepak Bola · Tsunami · Thomas Alva Edison

{{{title}}}
Kucing
  • "... nék iwak dudu pakan alamine kucing? Nenek moyange kucing kuwe asale sekang daerah gurun lan nang kana kuwe iwak angel digolet, mulane kuwe pakane kucing yakuwe tikus, manuk, lan srangga. Dong Perang Donya II, daging dadi larang lan angel goletane. Mulane kuwe sing gawe pakan kucing banjur ngganti karo iwak nggo dadi sumber protein sing murah."
  • "... nék ana wong anyar, asu, utawa kucing anyar nang omah teyeng maraih kucing dadi stres?"
  • "... nék ular mbutuhna wektu nganti 50 jam nggo mencerna katak siji?"
  • "... nék biaya nggawe filme Titanic kuwe AS$200 juta, sementara biaya nggo gawe kapal kuwe dewek sekiye sekitare AS$123 juta?"
Kaca Utama
  • Whitney Houston, penyanyi dan aktris asal Amerika Serikat meninggal dunia pada usia 48 tahun.
  • Mohammed Waheed Hassan diambil sumpahnya sebagai Presiden Maladewa setelah Mohamed Nasheed mundur dari jabatannya.
  • HIM Damsyik, penari dan aktor Indonesia, meninggal dunia pada usia 82 tahun.
  • Lebih dari 70 orang tewas dalam kerusuhan pada pertandingan sepak bola di Port Said, Mesir.
  • Ade Namnung, pelawak Indonesia, meninggal dunia pada usia 34 tahun.
  • Departemen Kehakiman Amerika Serikat menutup situs berbagi berkas Megaupload karena melakukan pelanggaran hak cipta.
  • Cithakan:Dina Kiye Nang Sejarah/Mei

    Wiki basa Banyumasan dimulai taun 2006 lan sekiye uwis nduweni 13.924 artikel. Wikipedia uga disediakna nganggo pirang-pirang basa nang donya, neng antarane yakuwe:

    Wiki basa Banyumasan kiye disediakna gratisan nang Wiki Foundation, salah siji organisasi nirlaba, sing uga ngoperasikna pirang-pirang proyek multibasa liyane:

    🔥 Trending searches on Wiki Basa Banyumasan:

    Cape Town7 Januari1818Jawa Kulon23 September1844Daftar Gubernur Sumatera BaratßKalimantanDaftar Gubernur Sulawesi TengahTanduranLaosUnguSaturnusWulanKabupaten KudusTata SuryaMahesa Wong Ateleng19181992Wiracarita20061734JambiBasa AzerbaijanArjuna1948ManilaKelurahan1976Daftar gubernur Sumatera UtaraDaftar Gubernur Jawa BaratNegara1941Daptar negara berdaulatDaftar Gubernur Kalimantan Barat448CK.H. Abdurrahman WahidKonfusiusSulawesi TengahDaftar kabinet IndonesiaKabupaten BanjarnegaraKalibawang, Wonosobo1554KhatulistiwaLituania1895SeksologiStasiun Gambir1841Bandar Udara Pondok CabeDaftar Gubernur Sulawesi TenggaraBal-balan19 JuliNeptunusProyek ensiklopedia internetDaftar lagu kebangsaan nang donyaDaftar Gubernur RiauAnomanSulawesiSatar Mese, ManggaraiFisika540Abad kaping-1512 FebruariSMK Negeri 1 Purbalingga1951SekolahWali SangaMalaysia19622011🡆 More