Sudan

Républik Sudan iku sawiji nagara ing Afrika wétan-lor kang dadi nagara gedhé dhéwé ing Afrika lan kerep isih dianggep péranganing Timur Tengah.

Républik Sudan iku sawiji nagara ing Afrika wétan-lor kang dadi nagara gedhé dhéwé ing Afrika lan kerep isih dianggep péranganing Timur Tengah. Kutha krajané yaiku Khartoum.

جمهورية السودان
Jumhuriyyah as-Sudan
Gendéraning Sudan
Gendéra
Aditamènging Sudan
Aditamèng
Cihnabrawit: Al-Nasr Lana (basa Arab: Kamenangan duwéke kita)
Gunagita: Nahnu Jundullah Jundulwathan ("Kita iku Pasukan Pangéran lan Lemah Kita")
Dunungpenering Sudan
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Khartoum
JawatbasaArab
PapréntahanRezim otoriter
Kamardikan
• Banyu (%)
5%
Population
• Pikira-kira 2006
31.700.000 (32)
• Cacahjiwa ?
ora ana
GKK  (ITK)Pikira-kira 2003
• Gunggung
68.628 (61)
• Saben wong
2.046 (126)
ArtacihnaDinar Sudan (SDD)
Laladan wektuUTC+3
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+3 (ora ana)
Kodhé bèl249
TLD internèt.sd

Sudan wewatesan karo Mesir ing sisih lor, Eritrea lan Ethiopia ing sisih wétan, Kenya lan Uganda ing kidul-wétan, Kongo lan Républik Afrika Tengah ing kidul-kulon, Chad ing sisih kulon, lan Libya ing kulon-lor.

Deleng uga

  • Darfur
  • Konflik Darfur
  • Pratélan Nagara
  • Pratélan nagara miturut bawana


This article uses material from the Wikipedia Basa Jawa article Sudan, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Isi cumepak kanthi pangayoman CC BY-SA 3.0, kajaba ana katerangan liyané. Images, videos and audio are available under their respective licenses.
#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (DUHOCTRUNGQUOC.VN) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.

In other languages:

/** SHOW / HIDE SECTION**/function mfTempOpenSection(getID) {var x = document.getElementById("mf-section-"+getID); if (x.style.display === "none") { x.style.display = ""; } else { x.style.display = "none"; }}