Basa Bugis

Basa Bugis iku basa kang digunakaké déning ètnik Bugis ing Sulawesi Kidul, kang sumebar ing kabupatèn sapérangan Kabupatèn Maros, sapérangan Kabupatèn Pangkep, Kabupatèn Barru, Kota Pare-pare, Kabupatèn Pinrang, sapérangan kabupatèn Enrekang, sapérangan kabupatèn Majene, Kabupatèn Luwu, Kabupatèn Sidenrengrappang, Kabupatèn Soppeng,Kabupatèn Wajo, Kabupatèn Bone, Kabupatèn Sinjai, Kabupatèn Bulukumba, dan Kabupatèn Bantaeng.

Cithakan:Infobox Language/IPA notice

Masarakat Bugis duwé panulisan tradhisional nganggo aksara Lontara.

Basa Bugis
Basa Ugi
Dituturaké ing Sulawesi Kidul, Malaysia
Wilayah Sulawesi
Gunggung panutur 4 juta
Ranking ?
Rumpun basa Austronesia

 ▪Malayu-Polinesia
  ▪Malayu-Polinesia Barat
  Basa Bugis

Status resmi
Basa resmi ing (Sulawesi Kidul)
Regulated by -
Kodhe basa
ISO 639-1 bg
ISO 639-2 bugCithakan:Infobox Language/SIL14
ISO 639-3


Tags:

BugisSulawesi Kidul

🔥 Trending searches on Wiki Basa Jawa:

Asty AnantaNeptuJermanGeorge Walker BushSmutis1175KleponDude HarlinoPantunSekotlanFachri AlbarTeuku WisnuRoger DanuartaLogamRachel AmandaQin Shi HuangWirantoMaria Vania1983Pocong NgesotÉnérgi kaanyarakéBasa SundhaBohèmenKarbon dioksidaMaputoMahbub Herjunot AliRumeniKali HuangpuBunga Citra LestariKabupatèn SukamaraGunung RinjaniDasanama620-anFusi nuklirTuwung Asia AFC 2023Vitamin B6533Okan CorneliusUlmMineralꦗꦮMacapatLee Min HoPandji PragiwaksonoPerseus (mitologi)MadeiraSpritusLaptopSuryadi AsmiSoimah PancawatiUwangImam BukhariSurat At TalaqGeorg Wilhelm Friedrich HegelTitiek PuspaPulo NatalJawa KulonKarim BenzemaAlexandra GottardoZat KimiaGerunggangKayuKarawitanTarbosaurusPrasejarahSandra Dewi🡆 More