Wiki Dansk 2023: Forside
Wiki DanskWiki Tiếng ViệtWiki English

Maria Rossing

Maria Rossing: Skuespiller, født 1975

Maria Rossing (født 30. november 1975[2]) er en dansk skuespiller. Maria Rossing blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2002 og blev herefter ansat på Det Kongelige Teater. Her har hun blandt andet medvirket i opsætninger af Kasimir og Karoline, En skærsommernatsdrøm, Figaros bryllup og Thor. Hun har også medvirket i opsætningenen af Kirsten Thorups BabyAalborg Teater i 2002 og LoveAveny-T i 2005.

Maria Rossing
Personlig information
Født30. november 1975 (47 år)
NationalitetDanmark Dansker
Kæreste(r)Morten Suurballe[1]
BørnEt
BeskæftigelseSkuespiller

Maria Rossing har også medvirket i en række spillefilm: Ledsaget udgang og Daisy diamond (begge i 2007). Hun modtog i 2006 en Reumert for årets kvindelige hovedrolle for rollen som Grusche i Den kaukasiske kridtcirkel.[3]

Filmografi

ÅrTitelRolleNoter
2007Ledsaget UdgangTanja, Johns datter
2007Daisy DiamondProstitueret på gade
2013I lossens timeMona
2014All InclusiveSigrid
2016Flaskepost fra PRebecca Henriksen
2016AntiSimons mor
2021Skyggen i mit øjeHenrys mor

TV-serier

ÅrTitelRolleNoter
2010LivvagterneTrine Nyholm4 afsnit
2016Bedre skilt end aldrigLineDrama/komedie
BedragBankrådgiverSæson 1, afsnit 7
2018Theo & Den Magiske TalismanHeleneJulekalender
2022Carmen CurlersBirthe Windfeld

Referencer

  1. ^ Signe Ravn (6. oktober 2009). "Morten Suurballe glæder sig over sin 1-årige søn". billedbladet.dk. Hentet 12. juli 2014.
  2. ^ Maria RossingFacebook
  3. ^ "Årets Kvindelige Hovedrolle 2006". aaretsreumert.dk. Arkiveret fra originalen 16. september 2016. Hentet 12. juli 2014.

Eksterne henvisninger

 Artiklen om skuespilleren Maria Rossing kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.
 Spire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
 

#Wikipedia® is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, Inc. Wiki (Study in China) is an independent company and has no affiliation with Wikimedia Foundation.
This article uses material from the Wikipedia article Maria Rossing, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license ("CC BY-SA 3.0"); additional terms may apply. (view authors). Indholdet er udgivet under CC BY-SA 3.0 medmindre andet er angivet. Images, videos and audio are available under their respective licenses.