Владимир Александр-иԥа Ахьиба (аур. Владимир Александрович Ахиба; ажьырныҳәамза 231938 ш., Жәандрыԥшь ақыҭа, Гәдоуҭа араионажьырныҳәамза 312000 ш., Аҟәа) — Аԥсуа шәҟәыҩҩы, поет.

Абиографиа

Диит 1938 шықәса ажьырныҳәамза 23 рзы Жәындқырԥшь ақыҭа Гәдоуҭа араион. Иԥсҭазаара далҵит 2000 шықәсазы. Иқыҭаҿ аа-класск даналга, шықәсык аҵара иҵон Мгәыӡырхәатәи ашкщл а-9-тәи акласс аҿы, нас, 1956 шықәсазы, дииасуеит Аҟәаҟа, дҭалоит Кьалашәыртәи ақыҭанхамҩатә техникум. Абраҟа ҩышықәса аҵара иҵоны, атехникум Аҽгәараҟа (Гал врвион) ииаргоит, хьӡысгьы иаанахәоит Аҽгәаратәи ақыҭанхамҩатә техникум хәа. Далгоит 1961 шықәсазы

Акьыпзь аҿы дцёырҵит 1960 шықәса инаркны.

Абиблиографиа

  • Еихызгоит сшьаҿа. Аҟәа, 1971 шықәса.
  • Адац. Аҟәа,1976.
  • Исԥыло, сызԥыло. Аҟәа, 1979 шықәса.
  • Ааԥые сызҭаз. Аҟәа, 1984 шықәса.
  • Абри сыдгьылаҿ. Аҟәа, 1988 шықәса.
  • Адгьыл ахьаа. Аҟәа, 1992 шықәса.
  • Амцеи аеҵәеи. Аҟәа, 1994 шықәса.

Алитература

  • Аԥсны аҭҵаарадыррақәа ракадемиа Д. И. Гәлиа ихьӡ зху Аԥсуаҭҵааратә институт, «Аԥсуа поезиа антологиа XX ашәышықәса», Аҟәа-Москва, 2009, ад. 932

Азхьарԥшқәа

🔥 Top trends keywords Аԥсуа Wiki:

Ихадоу адаҟьаАфаил:Flag of the People's Republic of China.svgАфаил:National Emblem of the People's Republic of China.svgАлахәыла:თეკა/lexiconАвикипедиа:Бзиала шәаабеитЦастәи:АԥшаараАвикипедиа:АфорумАвикипедиа:Описание41767Урыстәыла1548Цастәи:АрҽеираҾыцқәаАԥсны2005Алахәыла:Ha98574/Header barАурыс бызшәа26820221621Авикипедиа:Раԥхьатәи ашьаҿақәаКитаи795Авикипедиа:Портал сообществаНанҳәамза 9Очамчыра2019Афаил:Air Force Flag of the People's Republic of China.svgАҩаша1965Хәажәкырамза 17НидерландқәаКәтолАԥшьаша289Англыз бызшәаУатаԥ1874Ажьырныҳәамза 919021982Елыр2006Афаил:Flag of Georgia.svg1978АҟәаАиспан бызшәаАокеанАҭара-ерманқыҭРашәарамзаЏьгьардаНанҳәамза 19Амза1973Ԥхынҷкәынмза 252010Путин, Владимир Владимир-иԥаАкатегориа:Ахада акатегориақәаҶлоуКуритибаНанҳәамзаЛабраРашәарамза 24Алахәыла:InvadibotАвикипедиаАвикипедиа:АцҳаражəҳəарҭаАхәриАвикипедиа:Требования к статьямАлахәыла:AvocatoBotЕиду Америкатәи Аштатқәа2002Авикипедиа:Автортə зинқəаАвстралиаСловакиаАшәахьаАкатегориа:АтәылақәаАфаил:Flag of Switzerland.svgАҽгәараԤхынгәымза 15🡆 More